Hitta konstgalleri i Stockholm

Stockholm är en av de mest livliga städerna för konstnärlig utveckling och är hem för många av de bästa konstgallerierna i världen. Konsthandel i Stockholm har vuxit starkt de senaste åren och är nu en viktig del av stadens kulturella liv. Konstgallerierna i Stockholm erbjuder en unik möjlighet för besökare att upptäcka, uppskatta och köpa unika konstverk från lokala och internationella konstnärer. Här kan ni se en lista på kommande konstutställningarna i Stockholm.

Konstgallerier i Stockholm

Här hittar du en samling med konstgallerier i Stockholm som håller regelbundna utställningar för allmänheten. Det kan hända att ett galleri stänger för att sätta upp nya utställningar, eller andra interna anledningar, så titta först så att ditt utvalda galleri är öppet innan du besöker detta.

Samarbete mellan konstgallerier

En annan viktig aspekt av konsthandeln i Stockholm är samarbetet mellan konstgallerier. Många konstgallerier samarbetar med samlingar för att visa konstverk från viktiga samlingar och samlingar från hela världen. Detta samarbete gör det möjligt för besökare att se unika konstverk som annars kanske inte skulle vara tillgängliga.

Åmells

Åmells är en konsthandel i Stockholm som startades redan 1920 på Birger Jarlsgatan, och är världsledande inom skandinavisk konst. Deras galleri är en samlingsplats för konstsamlare och intressenter som engagerar sig i klassisk svensk konst och kultur. Besök Åmells konsthandel i Stockholm, centralt där de alltid legat.

Till Åmells

Wetterling

Wetterlings, döpt efter sin grundare Björn Wetterling, hittar du både i Stockholm och Göteborg. Du hittar Wetterling i Kungsträdgården i Stockholm, där de visar omkring 7 olika utställningar årligen. De har haft stort fokus på att introducera internationella konstnärer till den svenska konsthandeln på ett sätt som är både lekfullt och intresserande för en nyfiken publik.

Till Wetterling

Fotografiska Stockholm

Detta är ett av världens ledande fotografimuseer med konst från världsberömda konstnärer, inklusive Annie Leibovitz, Steve McCurry, David LaChapelle, Helmut Newton och Robert Mapplethorpe. Fotografiska i Stockholm har också visat utställningar med verk av mode- och livsstilsfotografer, samt samlingar som fokuserar på mänskliga rättigheter och samhällsfrågor.

Till Fotografiska Stockholm

GSA Gallery

GSA Gallery öppnade i Stockholm under sommaren 2008 i norra Vasastan. Därefter fortsatte de att öppna flera showrooms omkring staden, och idag hittar du deras konstgalleri i Stockholm på Hudiksvallgatan 6 och 4, som en del av Stockholm Gallery District – ett kollektiv av sju närliggande gallerier.

  • Hudiksvallsgatan 6 & 4
Till GSA Gallery

Galleri Lorentzon

Du hittar Galleri Lorentzon precis bredvid Landstingshuset på Hantverkargatan 38. Galleriet grundades av Urban Lorentzon år 1984 och fokuserar mycket på att ha aktiva utställningar med mycket fokus på nutida konst från exempelvis Stefan MÅS Persson, Tom Wendels och Camilla Carp.

Till Galleri Lorentzon

Tensta konsthall

Tensta Konsthall är belägen i Tensta och är en av Stockholms ledande konstinstitutioner för samtida konst. Konsthallen har en omfattande samling av samtida konst, inklusive verk av såväl etablerade som uppkomna konstnärer, och en aktiv programverksamhet med utställningar, konstprojekt och evenemang.

Till Tensta Konsthall